Hagstens

Opdræt af den Norske Skovkat

Opdateret:

Juni 19, 2022

Standarden

Fifes Standard for den Norske Skovkat

relaterede links

Hagstens

Opdræt af den Norske Skovkat

Den Norske Skovkat

Why a Norwegian Forrest Cat as a Pet?

DK Hagsten´s Pif, NFO n 23 09

OBS! I følge forbrugerstyrelsens afgørelse er en kat uden stamtavle ikke en ægte racekat, men regnes som en gård-/huskat og har et prisniveau på 500-1000,- kr.

Norske Skovkatte er kendt på deres smukke lyse grønne øjne, den lange bløde pels, og naturlige charme, men hvor stammer de egentlig fra, og hvordan udviklede de deres lange pels?

Svaret på dette er...ingen ved det med sikkerhed, men der findes mange myter og vandrehistorier, der mener at have hemmeligheden bag denne unikke og enestående katterace.

Den mest troværdige historie siger, at den Norske Skovkat kom til Norge fra Europa med romerne. Der er også nogle forskere, der mener, at de har rejst med Vikingerne for at hjælpe med bekæmpelsen af de store rotteproblemer, der var på skibene.

Den lange pels er udviklet gennem århundreder, for at modstå de kolde nætter og ekstreme vintre i Norge, hvor de udviklede sig til at være katte med et fantastisk overlevelsesinstinkt, og vandafvisende pels.
Den Norske Skovkatteklub (NFCC) blev grundlagt i England i 1987.

Fremtrædenhed:
Det mest bemærkelsesværdige ved en Norsk Skovkat, er den dobbelte pels, der varierer i længden alt efter årstiden. I foråret smider de deres vinterpels, og om efteråret opbygger de igen deres vamsede "vinterfrakke". I denne periode skal der påregnes ekstra pleje, ellers vil pelsen ende i din sofa eller seng, og tro mig, det er ikke noget kønt syn. Pelsen består af to lag, det nederste varme lag og det yderste lag, den lange bløde pels som vi kender.

Norske Skovkatte findes i alle afskygninger af farver og mønstre, lige fra ren hvid, til stribet brun og sorte.
Skovkatte er muskuløse med en stærk krop, store runde ører, og fremtræder som kraftfulde dyr, dog stadig på en elegant måde. Øjnene er mandelformet, med de smukkeste grønne eller guld farve. Det er meget normalt for hvide Skovkatte at have blå eller forskellig farvet øjne. Halen er lang og busket og tykkest ved roden.

Karakter og temperament:
Norske Skovkatte elsker at udforske, og de er utroligt nysgerrige. Har du stablede kasser eller andet spændende liggende på gulvet, skal det undersøges til bunds, det kunne jo være, den gik glip af noget! De elsker at lege, ikke kun når de er små killinger, men også i voksenalderen er de legesyge. De elsker at lege med sine menneskeforældre, om de jagtes gennem haven eller rundt i huset er ligegyldigt, bare der leges.

De fleste Norske Skovkatte bliver gerne siddende på dit skød, så længe der nusses og kæles. De er meget familieorienteret, og elsker børn og andre husdyr.

Den Norske Skovkat er ikke lige så krævende som andre langhårskatte, da de for det meste er glade og sunde.

Kærlig, intelligent og legesyg er nok de tre ord der beskriver en Norsk Skovkat bedst - simpelthen en ren fornøjelse at være sammen med.

Fakta:
Legesyg: Høj
Intelligens: Meget høj
Afhængighed: Mellem
Opmærksomheds søgende: Mellem
Omsorg: Meget højt
Aktivitetsniveau: Høj
Børnevenlighed: Høj
Venlighed, andre dyr: Høj

Levealder:
9-15 år

Bemærkninger:
Norske Skovkatte har ingen udprægede sygdomme, de skal dog, som alle andre katte, til dyrlæge og have tjekket tænder jævnligt, og have årligt lever- og nyretjek fra det 8. leveår.
saxet fra Dyrenes Verden

Bekendtgørelse om overdragelse af kattekilling

I medfør af § 11, stk. 1, og § 28, stk. 5, i dyreværnsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1343 af 4. december 2007, som ændret ved lov nr. 499 og 500 af 12. juni 2009, fastsættes følgende:

§ 1. Med bøde straffes den, der sælger eller på anden måde overdrager eller køber eller på anden måde erhverver kattekillinger, hvis levering af kattekillingerne sker, inden de er 12 uger gamle. På samme måde straffes den, der fra udlandet indfører kattekillinger, der er under 12 uger gamle.

Stk. 2. Reglen i stk. 1 finder ikke anvendelse, når der er tale om en samlet overdragelse, erhvervelse eller indførsel af moderdyr og killinger, eller når moderløse killinger indleveres til dyreinternater eller overdrages til en ammekat.

§ 2. Justitsministeriet kan meddele dispensation fra denne bekendtgørelse, hvis hensynet til moderdyrets og killingernes velfærd taler for det. Dispensationen kan gøres betinget af nærmere angivne vilkår.

§ 3. Bekendtgørelsen træder i kraft den 15. november 2009.
Justitsministeriet, den 29. oktober 2009

Brian Mikkelsen

Hvorfor købe en Racekat med FIFE-stamtavle
 


Du er altid velkommen til et besøg hos Hagstens.dk

side info

© 2010 Linda Hagsten Karlsson | Template design by Andreas Viklund